אורט ישראל מתמקדת בשנים האחרונות בפיתוח פתרונות חדשניים לשיפור הרלוונטיות של בתי- הספר העל- יסודיים, במסגרת המהלך "Start-Up Education"
מרחבי למידה חדשניים המתוכננים ונבנים בשילוב פדגוגיה חדשנית רלוונטית ומותאמת יכולים לשפר את דרכי הלמידה בביה”ס וכמו כן, למצב את ביה”ס בקהילה כבי”ס חדשני ודינאמי בחינוך של המחר.
מרחבי למידה ותוכן
מרחב למידה המוכוון עבור מקצוע מסוים, כגון: מעבדה לרובוטיקה, סטודיו לתקשורת וקולנוע או סדנת אמן. המרחב מיועד לתמוך בתחום דעת, על העקרונות והמיומנויות הנדרשות בתחום ידע זה.
מרחב למידה גמיש
המאפשר גיוון בדרכי ההוראה, למידה פעילה ושימוש באלטרנטיבות פדגוגיות כגון: למידה בעזרת משחק, למידה בעמידה או בשכיבה, למידה שיתופית, למידה ב"חברותא" ועוד טופולגיות שונות של קבוצות למידה.
מרחב למידה Makers
המאפשר תכנון ובניית פרויקטים בסביבת Makers ובגישת (Project Based Learning (PBL בדומה למרכזי חדשנות בעולם ההיי-טק והסטארט-אפ.
הרצאות בסגנון TED
מרחב מיצגים ותערוכות- סביבת למידה המאפשרת הצגת עבודות שוטפות של התלמידים, כמו גם הרצאות, פיטצ'ים, הרצאות בסגנון TED ועוד.
מרחבי למידה חוץ- כיתתיים
גג בי"ס שיכול לשמש כגן בוטני, חווה חקלאית, מתחם אנרגיות ירוקות. חצר ביה"ס: גן מדעי, חווה חקלאית, כיתה בחוץ, פרוזדורים מעוצבים ופינות עבודה.
מרחבי חדשנות חדשניים משולבים
הכוללים מגוון פונקציות על- פי השטח המיועד בביה"ס, המגמות הרלוונטיות, גילאי הלומדים, הקשר לקהילה ועוד.